INZERCE
Zdroj: HandmadePictures from Getty Images Pro
Čokoládový likér
Na přípravu čokoládového likéru si musíte vyhradit nějaký čas. Není to úplně snadné, ale výsledek stojí za to.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 200 g Kvalitní hořká čokoláda
- 1 kus vanilkový lusk
- 1 l Mléko
- 350 g Cukr
- 1⁄2 dopis Alkohol
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Čokoládu nastrouhejte na struhadle.
2. Krok
Mléko, cukr a vyškrábanou vanilku přiveďte k varu. Pak přidejte nastrouhanou čokoládu a nechte ji na mírném ohni rozpustit.
3. Krok
Když se čokoláda zcela rozpustí, odstavte mléko z ohně a nechte ho vychladnout. Mělo by to trvat asi hodinu, ale zkuste ji občas zkontrolovat, zda úplně nevychladla.
4. Krok
Do vychladlého mléka přidejte alkohol a dobře promíchejte. Jedná se o zásadní krok, proto v žádném případě nezkracujte dobu míchání.
5. Krok
Hotový likér přelijte do láhve a nechte ho alespoň týden louhovat na chladném a tmavém místě.