INZERCE

Zdroj: HandmadePictures from Getty Images Pro

Čokoládový likér

Na přípravu čokoládového likéru si musíte vyhradit nějaký čas. Není to úplně snadné, ale výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 200 g Kvalitní hořká čokoláda Přidáno do
  • 1 kus vanilkový lusk Přidáno do
  • 1 l Mléko Přidáno do
  • 350 g Cukr Přidáno do
  • 12 dopis Alkohol Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Čokoládu nastrouhejte na struhadle.

2. Krok

Mléko, cukr a vyškrábanou vanilku přiveďte k varu. Pak přidejte nastrouhanou čokoládu a nechte ji na mírném ohni rozpustit.

3. Krok

Když se čokoláda zcela rozpustí, odstavte mléko z ohně a nechte ho vychladnout. Mělo by to trvat asi hodinu, ale zkuste ji občas zkontrolovat, zda úplně nevychladla.

4. Krok

Do vychladlého mléka přidejte alkohol a dobře promíchejte. Jedná se o zásadní krok, proto v žádném případě nezkracujte dobu míchání.

5. Krok

Hotový likér přelijte do láhve a nechte ho alespoň týden louhovat na chladném a tmavém místě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty