Zdroj: Pixabay: RitaE
Čokoládový avokádový pěnový dezert bez mléčných výrobků
Tato avokádová čokoládová pěna je božská kombinace, která je nejen chutná, ale také veganská, bezlepková a bez mléka!
Ingredience
- 2 Zralé avokádo
- 100 g Hořká čokoláda (bez mléka)
- 3 pl Syrový med
- 100 ml kokosové mléko
- 1⁄2 čajová lžička Vanilkový extrakt
- Čerstvé maliny a lístky máty na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Čokoládu rozpusťte nad dvojitým kotlem nebo v mikrovlnné troubě. Pokud používáte mikrovlnnou troubu, zahřívejte čokoládu po 30 sekundách a mezi jednotlivými kroky míchejte, abyste zabránili jejímu spálení.
Mezitím rozkrojte avokádo napůl, odstraňte pecku a vydlabejte dužinu. Podle mých zkušeností dává zcela zralé avokádo lepší krémovou strukturu a chuť.
Do kuchyňského robotu přidejte avokádo, rozpuštěnou čokoládu, kokosové mléko, vanilkový extrakt a med. Zjistila jsem, že použití kokosového mléka nejenže umožňuje přípravu bez mléka, ale dodává jí i krásnou jemnou kokosovou chuť, která doplňuje čokoládu.
Zpracovávejte do hladka a průběžně seškrabujte stěny mísy. Pro dosažení co nejhladší konzistence ji zpracovávejte 1-2 minuty.
Po dokončení přineseme nejlepší skleněné nádobí, pěnu rozdělíme a před podáváním ji necháme alespoň 2 hodiny v chladničce. Chlazení pěnu zpevní a zvýší její chuť, protože se ingredience spojí.
Podávejte ozdobené čerstvými malinami a lístky máty. Trpkost malin nádherně prořízne bohatost pěny a zvýrazní celkový chuťový profil.
Ujišťuji vás, že tato čokoládová avokádová pěna bez mléka má potenciál stát se vaším novým oblíbeným dezertem, protože je rychlá, jednoduchá a naprosto vynikající!