Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Cmunda po kaplicku
Recept na tradiční české jídlo - cmundu po kaplicku s uzeným masem a kysaným zelím.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 500 g uzeného masa
- 1 hlava kysaného zelí
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička kmínu
- 100 g sádla
- hrubá mouka
- 1 vejce
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si uvaříte brambory v slupce. Mezitím si na troše sádla orestujte nakrájenou cibuli a uzené maso krájené na plátky. Můj tip je dát maso až po cibuli, tak se pěkně propíše její chutí. Když má uzené maso zlatohnědý povrch, přidejte kysané zelí a kmín. To vše pak nechte dusit asi půl hodiny.
Mezitím, když jsou brambory uvařené, je oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. S bramborami je dobré pracovat, když jsou ještě teplé, pak se lépe struhají. Přidejte vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Těsto by mělo být konzistence husté kaše.
Nyní si na pánvi rozpalte sádlo. Měkkými rukama tvarujte z těsta placky a smažte je na středně rozpáleném sádle do zlatova. Podávejte spolu s masem a zelím.