Zdroj: Pixabay: gate74
Cizrna-burger
Cizrna-burger je skvělou a zdravou alternativou k tradičnímu masovému burgeru. Je to ideální volba pro vegetariány a ty, kteří dodržují bezmasou stravu. Je to chutné a lahodné jídlo, které je velmi jednoduché připravit. Dokonalé jako příloha na dny bez masa, nebo dokonce jako hlavní jídlo.
Ingredience
- 200 g Zelená čočka
- 1 ks Malá cibule
- 2 gerezd česnek
- 1 ks vejce
- 50 g strouhanka
- 1 čajová lžička červená paprika
- 1 čajová lžička Majoránka
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 1⁄2 čajová lžička mletý pepř
- 2 polévková lžíce olej
Nejnovější letáky
Postup
Zelené čočky opláchněte a dejte stranou.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno.
Čočku dejte do hrnce a nalijte na ni tolik vody, aby ji zakryla. Vařte 20-30 minut, nebo dokud čočka nezměkne.
Když je čočka téměř hotová, přidejte cibuli a česnek a vařte ještě několik minut.
Scedímejte čočku, ale nevylejte vývar, ale dejte ho stranou.
Dejte vymytou čočku do misky a přidejte vejce, strouhanku, papriku, majoránku, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
Z formy těsta utvořte karbanátky a na obou stranách je v horkém oleji opečte dozlatova.
Podáváme cizrna kotlety se čerstvým salátem, zeleninou nebo naším oblíbeným přílohou.