Zdroj: Atide from Getty Images
Citronový likér
Citronový likér je skvělý osvěžující nápoj, ideální pro horké letní dny. Dělám ho vždy na začátku léta, kdy jsou citrony nejsladší a nejšťavnatější.
Ingredience
- 6 ks Zralé, nepostříkané citrony
- 1 litrů Spirit
- 500 g Cukr
- 1 litrů vody
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve citrony důkladně omyjeme a osušíme. Je velmi důležité, aby byly opravdu čisté, protože kůra, která půjde do likéru, by měla být zbavena všech nečistot.
Poté oloupejte citrony a dejte pozor, abyste neporušili kůru. Nejlépe to uděláte škrabkou na zeleninu, přičemž na citronu zůstane bílé chmýří. Kůru vložte do velké skleněné nádoby, která by měla být dobře vymytá a vysušená.
Do sklenice nalijte líh a pevně ji uzavřete. Odložte sklenici na 40 dní na tmavé a chladné místo. Sklenici je vhodné každých několik dní protřepat.
Po 40 dnech připravíme cukrový sirup. Cukr dáme do hrnce, zalijeme vodou a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Když je sirup hotový, zchladíme ho na pokojovou teplotu.
Jakmile sirup vychladne, nalijte ho do sklenice s citrony a lihem. Důkladně promíchejte a sklenici uzavřete. Odstavte ji na dalších 40 dní na tmavé místo.
Po této době likér přecedíme přes jemné sítko nebo hustou gázu. Citronový likér je nyní připraven ke konzumaci, ale doporučuji vám, abyste ho ještě několik dní odložili, aby se chutě lépe propojily.