INZERCE
Zdroj: allFOOD from Getty Images
Cibulová krémová polévka
Klasická cibulová krémová polévka, která vás v chladných dnech zaručeně zahřeje.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 6 ks velké cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 l Vývar
- 100 ml Smetana na vaření
- 2 pl Máslo
- Sůl, mletý černý pepř na dochucení
- Opečený chléb k podávání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na tenké plátky. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte cibuli a česnek. Karamelizace cibule je pro přípravu této polévky nezbytným krokem.
2. Krok
Jakmile zkaramelizuje, zalijte ji vývarem a na mírném ohni ji nechte pomalu vařit asi 30 minut.
3. Krok
Poté polévku rozmixujte do hladké konzistence (pokud máte rádi v polévce kousky cibule, můžete tento krok vynechat).
4. Krok
Nezapomeňte přidat smetanu a znovu promíchejte.
5. Krok
Nakonec cibulovou polévku dochuťte solí a mletým černým pepřem a podávejte ji s opečeným chlebem.