Zdroj: Freepik
Chutná vegetariánská zeleninová polévka z hrnce
Jedním z mých absolutně nejoblíbenějších jídel na chladný podzimní večer je zeleninový hrnec. Je zdravé, vydatné a plné chuti. Směs zeleniny a koření poskytuje jídlo bohaté na živiny, které uspokojí váš žaludek i chuťové pohárky.
Ingredience
- 1 polévková lžíce olivový olej
- 1 Nakrájená cibule
- 2 stroužky česnek, mletý
- 1 Nakrájená paprika
- 2 Nakrájená mrkev
- 2 tyčinky Nakrájený celer
- 1 Nakrájená cuketa
- 1 šálky Nakrájená rajčata
- 1 šálek Zeleninový vývar
- 1 šálek Ledvinové fazole z konzervy, odkapané
- sůl a pepř podle chuti
- 1 čajová lžička sušené oregano
- 1 čajová lžička sušená bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Doporučuji použít robustní hrnec, který rovnoměrně rozvádí teplo - může se to zdát nepodstatné, ale má to velký vliv na zvýraznění chuti ingrediencí.
Na oleji osmahněte cibuli a česnek do změknutí. Všimněte si, že je důležité česnek nepřipálit, protože by mohl pokrm zhořknout. Pokud je váš sporák horký, zvažte smažení na nižším stupni, abyste tomu zabránili.
Vhoďte papriku, mrkev a celer. Vařte je asi pět minut, nebo dokud zelenina nezačne měknout. V tomto okamžiku začnou působit vaše smysly, protože kuchyní začne pronikat vůně zeleniny.
Přidejte cuketu a rajčata. Tuto zeleninu přidávám později, protože nepotřebuje tolik času na vaření. Když se převaří, mají tendenci být kašovité.
Přilijte zeleninový vývar a ledvinové fazole. Dochuťte solí, pepřem, sušeným oreganem a sušenou bazalkou.
Vařte v hrnci 20 minut nebo dokud zelenina není uvařená podle vašich představ. Dbejte na to, abyste zeleninu nepřevařili - aby zůstala lehce křupavá, pomáhá zachovat důležité živiny a dodává pokrmu texturu.
Podávejte teplé a pochutnejte si!