Chřestový krém
Snadný a jednoduchý recept na chřestovou polévku
Ingredience
- 250 g čerstvého zeleného chřestu
- 1 Střední cibuli
- 2 stroužky česneku
- 100 g brambor syrových oloupaných
- 800 ml chřestového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g masla
- špetku mletého muškátového oříšku
- Sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Chřest nejprve očistíme, odkrojíme tvrdé konce a nakrájíme na špalíčky.
Z tvrdých konců a odřezku si udělámé vývar. Cibuli, česnek a oloupaný brambor nakrájíme najemno. V kastrolu si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, bambor a ke konci česnek, dokud nezezlátnou. Přidáme chřestový vývar a krátce vše společně povaříme. asi 15-20 minut, dokud nezměknou všechny přísady. ke konci přidáme zelený chřest aby nám neztratil barvu.
Pár opečených hlaviček chřestu si odložíme bokem pro finální zdobení.
Po uvaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, přidáme smetanu ke šlehání a dochutíme špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem. Vše pořádně promícháme, dokud není polévka krásně krémová.
Polévku servírujeme za tepla ozdobenou opečenými hlavičkami chřestu. popř. i parmazánovou sušenkou Tuile viz další recept.
Dobrou chuť .