INZERCE
Chřestový krém

Chřestový krém

Snadný a jednoduchý recept na chřestovou polévku

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g čerstvého zeleného chřestu Přidáno do
  • 1 Střední cibuli Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 100 g brambor syrových oloupaných Přidáno do
  • 800 ml chřestového vývaru Přidáno do
  • 200 ml smetany ke šlehání Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • špetku mletého muškátového oříšku Přidáno do
  • Sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Chřest nejprve očistíme, odkrojíme tvrdé konce a nakrájíme na špalíčky.

2. Krok

Z tvrdých konců a odřezku si udělámé vývar. Cibuli, česnek a oloupaný brambor nakrájíme najemno. V kastrolu si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, bambor a ke konci česnek, dokud nezezlátnou. Přidáme chřestový vývar a krátce vše společně povaříme. asi 15-20 minut, dokud nezměknou všechny přísady. ke konci přidáme zelený chřest aby nám neztratil barvu.

3. Krok

Pár opečených hlaviček chřestu si odložíme bokem pro finální zdobení.

Chřestový krém - krok přípravy 1
4. Krok

Po uvaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, přidáme smetanu ke šlehání a dochutíme špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem. Vše pořádně promícháme, dokud není polévka krásně krémová.

Chřestový krém - krok přípravy 1
5. Krok

Polévku servírujeme za tepla ozdobenou opečenými hlavičkami chřestu. popř. i parmazánovou sušenkou Tuile viz další recept.

Chřestový krém - krok přípravy 1
6. Krok

Dobrou chuť .

Chřestový krém - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty