Chřestové rizoto
Recept na krémové chřestové rizoto je dokonalou kombinací výrazné šparglové chuti a jemného krémového rizota.
Ingredience
- 400 g Rýže Arborio
- 1 cibule
- 2 stroužky Česnek
- 500 g čerstvý chřest
- 1 l zeleninového vývaru
- 120 ml bílé víno
- 60 g Olej
- 60 g Olej
- 60 g Strouhaný parmazán
- Sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nakrájejte cibuli a česnek. Ořízněte tvrdé konce chřestu a nakrájejte ho na 2,5 cm kousky.
Rozehřejte hrnec na středně silném ohni a přidejte 30 g másla. Nechte jej rozpustit a přidejte nasekanou cibuli a česnek.
Opečte je dozlatova. Přidejte nakrájený chřest a opečte, dokud nezměkne.
Dejte se do přípravy risota. Na trochu oleje si orestujte připravenou rýži. Osolete. Když je rýže orestovaná začněte ji podlévat.
Střídavě vývarem a vínem. Tekutinu musíte vždy vypařit a poté přilévat další. Když je rýže hotová, rizoto odstavte z ohně.
Přidejte zbývající máslo a nastrouhaný sýr. Zamíchejte. Nakonec do risotta přidejte směs chřestu a všechno dohromady promíchejte.