INZERCE
Zdroj: wmaster890 from Getty Images
Chřestová polévka se smetanou
Chutná chřestová polévka se smetanou, kterou uvaříte za hodinu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Chřest
- 1 ks cibule
- 2 stroužky Česnek
- 50 g Máslo
- 1 l Zeleninový vývar
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř
- 250 ml Smetana na vaření
- muškátový oříšek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Chřest očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Nezapomeňte, že při krájení cibule se snažte nekrájet kořenovou část cibule, aby se nerozpadla na kousky.
2. Krok
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek a osmažte je dozlatova.
3. Krok
Přidejte chřest a chvíli povařte. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že dušení chřestu dodá polévce ještě lepší chuť.
4. Krok
Zalijte je vývarem, osolte a opepřete a vařte asi 20 minut.
5. Krok
Polévku rozmixujte, přidejte smetanu, podle chuti muškátový oříšek a nechte ji chvíli povařit.
6. Krok
Před podáváním polévku ozdobte kouskem vařeného chřestu.