Zdroj: Pixabay
Chřest se slaninou
Grilovaný zelený chřest v prosciuttu je skvělý způsob, jak využít sezónní čerstvý chřest a přidat mu bohatou chuť
Ingredience
- 24 ks Chřest
- 6 plátky Prosciutto
- 2 polévková lžíce olivový olej
- černý pepř
- Sůl
Nejnovější letáky
Postup
Než začnete s přípravou, omyjte chřest pod tekoucí vodou a osušte je. Odstraňte tvrdší konce šparglu odříznutím přibližně 2,5 cm od spodku.
Vezměte jeden plátek pršutu a na konec položte 4 stonky chřestu. Pomalu omotávejte pršut kolem chřestu, aby ho obalil. Pokračujte s dalšími stonky chřestu a plátky pršutu, dokud nebudete mít všechny obalené.
Nahřejte gril na střední teplotu. Když je gril dostatečně rozpálený, potřete obalený chřest olivovým olejem smíchaným se solí a kořením.
Umístěte chřest na gril a grilujte ho přibližně 2 až 3 minuty na každé straně. Můžete podávat jako přílohu nebo jíst samotné jako lehký oběd.