INZERCE
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Chleby s mákem
Recept na chutné bramborové lokše s mákem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg Brambory
- 200 g Polohrubá mouka
- 200 g Mletý mák
- máslo
- sůl
- škrob
- švestkový džem
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Brambory uvařte den předem ve slupce a nechte je vychladnout. Uložte je do chladničky.
2. Krok
Druhý den je oloupejte a nastrouhejte najemno.
3. Krok
K bramborám přidejte mouku a uhněťte těsto, které by mělo být takové, aby se dalo vyválet. Pokud je příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky. Těsto se nelepí. V případě potřeby přidejte do těsta škrob.
4. Krok
Těsto rozdělte na menší kousky a každý z nich rozválejte na pomoučené desce na placku silnou přibližně 3 mm.
5. Krok
Chléb opečte na suché pánvi z obou stran.
6. Krok
Po upečení je potřete rozpuštěným máslem, potřete džemem a posypte makovou posypkou z máku a moučkového cukru.