Zdroj: FB: Sielskie jedzenie - wesoła kuchnia
Chléb ve vejci
Chléb ve vajíčku je jedna z mých nejoblíbenějších snídaní. Tento pokrm je nejen chutný, ale také vám dodá energii na dlouhou dobu. Jednoduchý recept, ale vždy úspěšný.
Ingredience
- 4 plátky Chléb
- 2 ks Vejce
- sůl
- Černý pepř podle chuti
- 2 lžíce Máslo
Nejnovější letáky
Postup
V míse rozklepněte vejce a podle chuti je osolte a opepřete. Každý krajíc chleba namočte do vajíčka a ujistěte se, že jsou obě strany dobře obalené. Chléb nenamáčejte příliš dlouho, aby se příliš nerozmočil a nerozpadl se na pánvi.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla. Když máslo začne šumět, přidejte dva plátky chleba a na středním plameni je z obou stran osmažte dozlatova. To by mělo trvat asi 2-3 minuty z každé strany.
Postup opakujte se zbývajícími dvěma krajíci chleba a v případě potřeby přidejte více másla.
Podávejte horké. Chléb ve vejci chutná nejlépe, když se podává horký.