Zdroj: bhofack2 from Getty Images Pro
Chimichanga
Mexická kuchyně je skvělá ve své rozmanitosti a jedním z jejích typických pokrmů je Chimichanga. Je to chutný recept, který se skládá z fritovaných tortil, plněných množstvím různých surovin, a jsou ideální pro večeři, oběd nebo dokonce i pro party!
Ingredience
- 4 tortily
- 400 g kuracieho maso
- 1 ks cibule
- 2 ks česneky
- 1 ks paprika
- 340 g červených fazolí
- 1 lžička mletého kuminu
- sůl a pepř podle chuti
- 200 g strouhaného sýra
- Rostlinný olej pro smažení
- guacamole
- kyselá smetana
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuracie maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a mletý kumin. Všechno smažíme, dokud maso není dostatečně propečené.
Poté přidáváme fazole a všechno dobře promícháme a osolíme a opepříme podle chuti.
Tortilly si připravíme tak, že na každou tortillu dáme náplň. Přidáme sýr a tortilly zabalíme do tvaru malého „balíčku“.
Potom vzít velkou pánev, nalijeme do ní dostatek oleje a začneme tortilly smažit do zlatova.
Chimichangy podáváme horké s guacamole a kyselou smetanou.