Cheesecake s borůvkami
Cheesecake s borůvkovým coulis a sušenkovou základnu.
Ingredience
KOŠ
- 100 g Sušenky
- 45 g máslo
TVAROHOVÝ KRÉM
- 250 g Jemný tvaroh
- 200 g zakysaná smetana
- 5 pl moučkový cukr
- 1 pl mouka hladká speciální
- 1 ks vejce
ČERNICOVÉ COULIS
- 200 g ostružiny
- 1 pl Hladká
- 1 čl Malinový pudink
- 3 pl cukr
Nejnovější letáky
Postup
TĚSTO: Těsto rovnoměrně vtlačíme na vymazanou formu a dáme péct. 140°C/10 min. Z formy může během pečení vytekat máslo, tak to je třeba něčím podložit. Můžeme si připravit tvarohový krém.
SMETANOVÝ KRÉM: Vše smícháme dohromady. Hotový krém nalijeme na upečený korpus a dáme znovu péct.140°C/60 min.
Po upečení necháme dort ještě hodinu ve vypnuté zavřené troubě a poté ho při pootevřené troubě necháme vychladnout.
ČERNICOVÝ COULIS: Ovoce s cukrem přivedeme k varu. Zahuštíme rozpuštěným škrobem a pudinkem. Mícháme do zhouštnutí. Sundry z ohně, rozmícháme dohladka, propasírujeme přes síto a necháme ještě chvíli povařit. Lehce vychladlou vrstvu nalijeme na koláč a dáme do lednice. Nejlépe přes noc.