Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Česnekové trojúhelníky
Vynikající česnekové trojúhelníky, které se hodí na jakoukoli běžnou událost.
Ingredience
Nástroje
- 750 g hladká mouka
- 150 g polohrubá mouka
- 100 ml Olej Raciol
- 500 ml vlažné mléko
- 1 kl krystalový cukr
- 2 ks vejce
- 1 kl sůl
Česneková náplň
- 1 ks Helia
- 9 ks stroužky česneku
- 2 pl sůl
Na přetření
- 1 ks vejce
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme kvas. V misce smícháme mléko, cukr a droždí. Necháme to fungovat 30 minut.
Po uplynutí doby v míse smícháme mouku, olej, vejce, sůl a kvasnice. Vypracujeme těsto, které necháme minimálně 1 hodinu kynout na teplém místě.
Kynuté těsto rozdělíme na 4 části.
Mezitím si připravíme náplň na plnění česnekových trojúhelníků. Smícháme Helii se solí a prolisovaným česnekem.
Těsto vyválíme na obdélník a potřeme náplní.
Poté ho srolujeme do rolády a rozřežeme na požadovaný tvar trojúhelníků.
Česnekové trojúhelníky uložíme na dobře vymazaný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem, případně posypeme podle chuti sezamem, lněnými semeny, mákem a podobně.
Česnekové trojúhelníky pečeme na 180°C přibližně 20 minut dohněda.