INZERCE

Zdroj: congerdesign from Pixabay

Červená řepa s křenem

Zdravá příloha k hlavnímu chodu - červená řepa s křenem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg červené řepy Přidáno do
  • 20 g křenu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 2 Lžíce vinného octa Přidáno do
  • 1 Lžíce cukru Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Začněte tím, že si červenou řepu očistíte a oškrábete. Je důležité ji dobře umýt, aby vám ve finální fázi nezbyl žádný písek nebo jiné nečistoty.

2. Krok

Řepu rozkrájíme na menší kousky a dáme do misky s vodou. Aby neztratila svou typickou rubínovou barvu, přidáme trochu citronové šťávy, která se postará o to, aby řepa zůstala svěží a krásně zbarvená.

3. Krok

Následně řepu uvaříme v osolené vodě do měkka. Do vody můžete přidat i trochu cukru, který zvýrazní přirozenou sladkost řepy.

4. Krok

Zatímco řepa vře, připravíme si křen. Ten nastrouháme na jemno. Zde platí zlaté pravidlo, že čím více křenu, tím pálější bude výsledek. Osobně preferuji střední pálivost.

5. Krok

Po uvaření řepu slijeme a necháme vychladnout. Když je už chladná, přidáme k ní nastrouhaný křen, osolíme a dochutíme vinným octem.

6. Krok

Nakonec všechno dobře promícháme a můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako samostatný chutný a zdravý salát.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty