Zdroj: Pixabay
Čerstvé vietnamské omáčky na jarní závitky
Tato vietnamská omáčka na jarní závitky nabízí bohatou a pikantní kombinaci, která dokonale doplňuje čerstvé a lehké jarní závitky. Je univerzální a lze ji snadno upravit podle chuti. Tato omáčka se hodí i k dalším vietnamským pokrmům, jako jsou nudle vermicelli a salátové závitky.
Ingredience
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 červené chilli, zbavené slupky a nakrájené na tenké plátky
- 3 pl cukru
- 4 pl Rybí omáčky (pro veganskou variantu použijte sójovou omáčku)
- 4 pl čerstvé limetkové šťávy
- 1⁄2 šálek teplé vody
- 2 Střední mrkev nakrájená na nudličky
Nejnovější letáky
Postup
V malé misce smíchejte prolisovaný česnek, nakrájené červené chilli, cukr, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Do směsi přidejte teplou vodu a dobře promíchejte.
Připravte si mrkev nakrájenou na tenké nudličky. Poté je přidejte do omáčky.
Před podáváním nechte omáčku alespoň 30 minut odstát, aby se chutě propojily.
Po uležení omáčku ještě jednou dobře promíchejte a podávejte ji jako omáčku k vietnamským jarním závitkům nebo k jiným vietnamským pokrmům.