INZERCE

Černé pivo

Černé pivo je tradiční českým pivo, které vyniká svou tmavou barvou a bohatou chutí. Jeho příprava vyžaduje několik kroků a trvá asi 3 hodiny. Výsledkem je však skvělý a osvěžující nápoj, který si můžete vychutnat s přáteli.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g ječného sladu Přidáno do
  • 200 g karamelového sladu Přidáno do
  • 50 g českého chmele Přidáno do
  • 5 g pivovarské kvasnice Přidáno do
  • 2 l vody Přidáno do
  • Několik ledových kostek Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Slad se nejprve musí namočit ve vodě po dobu přibližně 10 minut. Přidáme karamelový slad a dobře promícháme.

2. Krok

Přivedeme k varu a vaříme asi 90 minut. Přidejte chmel a vařte dalších 30 minut.

3. Krok

Směs sceďte a nechte vychladnout na pokojovu teplotu. Poté vše promíchejte.

4. Krok

Přeneste směs do fermentační nádoby a přikryjte ji plátnem. Nechte fermentovat přibližně 2 týdny.

5. Krok

Po 2 týdnech je pivo připraveno a můžete ho nalít do lahví, přidávejte ledové kostky a skladujte v chladničce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty