INZERCE

Casarecce allarrabbiata

Casarecce all'arrabbiata je tradiční italský pokrm, kde casarecce - specifický typ těstovin, je podáván s pikantní rajčatovou omáčkou. Název "arrabbiata" znamená "rozzlobená", což odkazuje na pálivost chilli papriček v omáčce.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g těstovin casarecce Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 červená chilli paprička Přidáno do
  • 400 g konzervovaných rajčat Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu Přidáno do
  • Parmezán na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Oloupejte a nakrájejte česnek. Chilli papričku nakrájejte na tenké plátky (pro méně pálivou verzi omáčky můžete semínka odstranit).

2. Krok

V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek a chilli. Smažte, dokud česnek nezačne zlátnout.

3. Krok

Přidejte konzervovaná rajčata (pokud používáte celá rajčata, rozmačkejte je dřevěnou lžící). Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte omáčku probublávat asi 15 minut, dokud se nezačne zahušťovat.

4. Krok

Mezitím vařte casarecce v osolené vodě podle instrukcí na balení. Uvařené těstoviny sceďte, ale nechejte trochu vody z vaření.

5. Krok

Hotové těstoviny přidejte do pánve s omáčkou a promíchejte, abyste je dobře pokryli. Přidejte trochu vody z vaření, pokud je to potřeba.

6. Krok

Podávejte casarecce all'arrabbiata horké, posypte parmazánem a ozdobte čerstvými bylinkami, pokud chcete.

7. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty