Casarecce allarrabbiata
Casarecce all'arrabbiata je tradiční italský pokrm, kde casarecce - specifický typ těstovin, je podáván s pikantní rajčatovou omáčkou. Název "arrabbiata" znamená "rozzlobená", což odkazuje na pálivost chilli papriček v omáčce.
Ingredience
- 200 g těstovin casarecce
- 2 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprička
- 400 g konzervovaných rajčat
- 3 Lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu
- Parmezán na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Oloupejte a nakrájejte česnek. Chilli papričku nakrájejte na tenké plátky (pro méně pálivou verzi omáčky můžete semínka odstranit).
V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek a chilli. Smažte, dokud česnek nezačne zlátnout.
Přidejte konzervovaná rajčata (pokud používáte celá rajčata, rozmačkejte je dřevěnou lžící). Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte omáčku probublávat asi 15 minut, dokud se nezačne zahušťovat.
Mezitím vařte casarecce v osolené vodě podle instrukcí na balení. Uvařené těstoviny sceďte, ale nechejte trochu vody z vaření.
Hotové těstoviny přidejte do pánve s omáčkou a promíchejte, abyste je dobře pokryli. Přidejte trochu vody z vaření, pokud je to potřeba.
Podávejte casarecce all'arrabbiata horké, posypte parmazánem a ozdobte čerstvými bylinkami, pokud chcete.
Dobrou chuť!