INZERCE
Butter chicken, lahodný indický máslový recept
Butter chicken je indická klasika, která je chutná a výjimečná díky své jemné kořeněné omáčce a vychuceným kouskům kuřecího masa. Tento recept vám pomůže připravit autentický pokrm, který budete milovat.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g kuřecího masa prsa
- 2 Lžíce máslo
- 1 velká cibule nasekaná na kostičky
- 2 stroužky česneku nakrájený na jemno
- 2 Lžíce rajského protlaku
- 2 Lžíce mletého koření na Butter Chicken
- 400 g konzervovaných rajčat
- 200 ml smetany
- 2 Lžíce mletý kmín
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.
2. Krok
Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte kuřecí maso, dokud není zlatavé. Vyjměte z pánve a odložte stranou.
3. Krok
V téže pánvi osmahněte cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Přidejte rajský protlak a mleté koření a osmažte, dokud se nerozvoní.
4. Krok
Přidejte konzervovaná rajčata a smetanu a dobře promíchejte. Přidejte kuřecí maso zpět do pánve a zakryjte.
5. Krok
Vařte na mírném plameni po dobu 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso není měkké.
6. Krok
Nakonec přidejte mletý kmín a dochuťte solí a pepřem podle chuti.