:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/B1V3tk9WxImVF3zUjMeg/0b314a2adbbd8db8d4b4dcf60ac208.jpeg)
Zdroj: Canva
Buřtguláš
Kdo miluje českou klasiku, tak si jistě pochutná i na skvělém buřtguláši. Tento recept není velkolepá delikatesa, ale přece jej má každý rád. Připravte si kvalitní špekáčky, skvělé koření a brambory a jdeme na tradiční buřtguláš!
Ingredience
- 60 g sádla
- 800 g brambor typu B
- 5 stroužky česneku
- mletá sladká paprika
- 600 g špekáčků
- hladká mouka
- Majoránka
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci rozehřejte polovinu sádla a opečte na něm nakrájené špekáčky ze všech stran. Když zhnědnou, odstavte je mimo hrnec.
Poté do hrnce přidejte zbylé sádlo a nakrájenou cibuli, opékejte cca 10 minut, dokud cibule jemně nezhnědne. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a restujte další 3 minuty.
Přisypejte drcený kmín, mletou papriku a mouku. Vše krátce orestujte a nechejte koření pěkně provonět celým jídlem. Dejte si pozor, aby se koření nepřipálilo!
Základ hrnce následně zalijte vodou a metličkou dobře rozmíchejte.
Do základu poté přidejte orestované špekáčky, které jste si již dříve odstavili a na kostky nakrájené brambory. Guláš osolte a opepřete dle vašeho gusta a přiveďte k varu. Na mírném plameni vařte cca 20 minut, až budou brambory dostatečně měkké.
Nakonec vmíchejte majoránku, případně dochuťte octem. Polévka se může podávat s kváskovým či jiným chlebem. Dobrou chuť!