INZERCE

Zdroj: Canva

Buřtguláš

Kdo miluje českou klasiku, tak si jistě pochutná i na skvělém buřtguláši. Tento recept není velkolepá delikatesa, ale přece jej má každý rád. Připravte si kvalitní špekáčky, skvělé koření a brambory a jdeme na tradiční buřtguláš!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 60 g sádla Přidáno do
  • 800 g brambor typu B Přidáno do
  • 5 stroužky česneku Přidáno do
  • mletá sladká paprika Přidáno do
  • 600 g špekáčků Přidáno do
  • hladká mouka Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • drcený kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

V hrnci rozehřejte polovinu sádla a opečte na něm nakrájené špekáčky ze všech stran. Když zhnědnou, odstavte je mimo hrnec.

2. Krok

Poté do hrnce přidejte zbylé sádlo a nakrájenou cibuli, opékejte cca 10 minut, dokud cibule jemně nezhnědne. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a restujte další 3 minuty.

3. Krok

Přisypejte drcený kmín, mletou papriku a mouku. Vše krátce orestujte a nechejte koření pěkně provonět celým jídlem. Dejte si pozor, aby se koření nepřipálilo!

4. Krok

Základ hrnce následně zalijte vodou a metličkou dobře rozmíchejte.

5. Krok

Do základu poté přidejte orestované špekáčky, které jste si již dříve odstavili a na kostky nakrájené brambory. Guláš osolte a opepřete dle vašeho gusta a přiveďte k varu. Na mírném plameni vařte cca 20 minut, až budou brambory dostatečně měkké.

6. Krok

Nakonec vmíchejte majoránku, případně dochuťte octem. Polévka se může podávat s kváskovým či jiným chlebem. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty