Zdroj: FB: Receptík mňam.
Buchta ze zakysanou smetanou
Vynikající buchta ze zakysanou smetanou a pudinkem.
Ingredience
Těsto
- 250 g polohrubá mouka
- 1 ks prášek do pečiva
- 250 g moučkový cukr
- 1 ks vanilkový cukr
- 5 kus vejce
- 100 ml olej
- 100 ml voda
- 1 pl kakao
Pudink
- 3 pl krystalový cukr
- 2 ks čokoládový pudink
- 1 l mléko
- kakao
Kyselá smetana
- 3 ks zakysaná smetana
- 1 ks vanilkový cukr
- 3 pl moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka.
Zbytek mléka dáme vařit spolu s cukrem a když mléko začne vařit, přilijeme do něj rozmíchaný pudink. Za stálého míchání uvaříme čokoládový pudink.
Ve miskách vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem.
Do směsi postupně přidáváme vodu, olej, prosejanou mouku s práškem na pečení a tuhý sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné z nich přidáme kakao.
Kakaové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný pečicí plech. Na kakaové těsto nalijeme bílé těsto.
Teplý pudink klademe lžící na bílé těsto a koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut.
Teplý upečený pudinkový koláč potřeme smetanou smíchanou s práškovým a vanilkovým cukrem.