INZERCE

Buchta ze zakysané smetany

Buchta se zakysanou smetanou je tradičním českým pečivem, které se vyznačuje jemnou a vláčnou chutí. Pro přípravu tohoto receptu potřebujete základní ingredience, které najdete v každé domácnosti. Jedná se o nenáročný recept, vhodný i pro méně zkušené kuchařky.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 250 g zakysané smetany Přidáno do
  • 1 Prášek do pečiva Přidáno do
  • 75 g rozpuštěného másla Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • cukr moučka na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.

2. Krok

Přidejte vejce, zakysanou smetanu a rozpuštěné máslo. Ušlehejte hladké těsto.

3. Krok

Těsto přeneste do vymazané a moukou vysypané formy na buchtu. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 60 minut, nebo dokud není buchta zlatohnědá a špejle nepřijde čistý.

4. Krok

Dejte buchtu vychladnout, poté ji posypte moučkovým cukrem.

5. Krok

Podávejte samostatně nebo s šálkem teplého čaje či kávy. Bábovka se zakysanou smetanou je hotová!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty