Zdroj: Canva
Buchta s tvarohem a ovocem
Rychlá buchta s tvarohem, to je tato velmi dobrá buchta s tvarohem a jahodami! Je jednoduchá na přípravu a nemusíte být žádný zdatný pekař.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 60 g krystalový cukr
- 250 ml mléka
- 80 g máslo
- 4 vejce
- 2 vanilkové cukry
- špetka soli
- 500 g cottage sýr
- 100 g cukru moučka
- 500 g ovocného kompotu
- čerstvé jahody
Nejnovější letáky
Postup
Jako první do mísy dáme mouku a přidáme sušené droždí, cukr, vanilkový cukr a špetku soli.
V jiné nádobě rozpustíme máslo a přidáme mléko.
Směs zahřejeme na teplotu asi 40°C a přidáme k moučné směsi. Přidáme poté 2 vejce a vypracujeme hladké těsto.
Těsto necháme kynout zhruba hodinu na teplém místě.
Mezitím si připravíme náplň.
Smícháme tvaroh s cukrem moučka, vanilkovým cukrem a dvěma vejci.
Po vykynutí těsta ho vyválíme na plát a rozetřeme na něm tvarohovou náplň.
Navrch naskládáme ovocný kompot.
Těsto zrolujeme do tvaru buchty a vložíme na plech vyložený pečícím papírem.
Necháme kynout dalších cca 20 minut.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut, dokud buchta nezměkne a nezíská zlatohnědou barvu.
Pokud se buchta příliš rychle zbarví, zakryjeme ji alobalem a pečeme dál.
Necháme vychladnout a podáváme nakrájenou na plátky.
Nakonec ji můžeme ozdobit čerstvými jahodami či jiným chutným ovocem.