INZERCE
Buchta s tvarohem a ovocem
Tradiční česká buchta s ovocem je skvělým dezertem pro celou rodinu. Je měkká, voňavá a plná sladkého ovoce. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to!
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 20 g droždí
- 100 g cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- špetka soli
- 2 žloutky
- 100 g masla
- 500 g ovoce (např. jahody)
- Cukr na posypání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr a špetku soli.
2. Krok
Do teplého mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
3. Krok
K suché směsi přilijeme kvásek, přidáme žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi hodinu na teplém místě.
4. Krok
Po vykynutí těsto rozválíme na plát. Na plát rozložíme omyté a osušené ovoce, případně ještě posypeme drobenkou a dáme péct.
5. Krok
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Po upečení buchtu posypeme cukrem. Vláčná bublanina s ovocem je na světě!