Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Buchta s kiwi
Osvežující kiwi buchta pro každou příležitost.
Ingredience
Těsto
- 4 ks Sníh z bílků
- 4 ks žloutek
- 200 g Práškový cukr
- 1 dcl mléko
- 1 dcl olej
- 200 g mouka hladká speciální
- 1 ks prášek do pečiva
Krém
- 250 ml šlehačka
- 500 ml zakysaná smetana
- 2 pl Práškový cukr
- 1 Vanilkový cukr
Ostatní
- 500 ml kiwi sirup
- 2 balíčky Zlatý klas (prášek)
- 500 ml voda
- 3 pl Cukr krystal
- 6 ks kiwi
Nejnovější letáky
Postup
Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Ve mísce si ušleháme žloutky s cukrem. Přidáme olej, mléko a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec do těsta dáme sníh.
Těsto pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Necháme ho vychladnout.
Z vody, sirupu, cukru a Zlatých klasech uvaříme pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout, aby se tam neudělala škraloup.
Šlehačku ušleháme, přidáme kyselou smetanu smíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Namažeme na vychladlou piškotovou plácku.
Na krém položíme plátky kiwi. Můžeme opatrně nalévat vychladlou polevu. Lijeme ji pomocí lžíce, aby se nám nepomíchala s bílým krémem. Celý dort necháme pořádně ztuhnout. Nejlépe přes noc.