Zdroj: Youtube
Brynzové halušky se slaninou
Připravte si nejoblíbenější slovenské jídlo u sebe doma! Brynzové halušky má rád nejen každý Slovák. Recept na brynzové halušky zvládne každý. Pojďme se na pravé slovenské brynzové halušky podívat!
Ingredience
- 500 g brambor
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 250 g bryndzy
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 2 Lžíce másla
- Petrželka
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Prvně do velké mísy smíchejte nastrouhané brambory, mouku, vejce a sůl.
Vypracujte krásně hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
Přiveďte osolenou vodu v hrnci k varu. Poté těsto dejte do brumlovky nebo středně velkého síta s dírkami.
Síto držte nad vařící vodou a přepasírujte těsto, aby vznikly halušky. Halušky by se měly samy odlepovat a klesnout dolů do vroucí vody. Pokud nemáte brumlovku nebo síto, můžete halušky vytvořit i ručně.
Vařte halušky ve vroucí vodě cca 5 minut, dokud nevyplavou na povrch. Poté je sceďte a nechte stranou.
V pánvi rozpalte máslo a na něm osmažte nakrájenou slaninu a cibuli, dokud slanina nebude křupavá a cibule zlatavá.
Přidejte bryndzu do pánve a promíchejte, dokud se nerozpustí a nevytvoří hustou omáčku.
Ochutnejte a případně dosolte a okořeňte dle své chuti.
Přidejte uvařené halušky do pánve a opatrně je promíchejte, aby byly potaženy omáčkou.
Podávejte brynzové halušky se slaninou posypané nasekanou petrželkou.
Můžete je podávat samotné jako hlavní jídlo či jako přílohu k masu.
Tento recept na brynzové halušky se slaninou je výbornou volbou pro milovníky tradiční slovenské kuchyně.
Dobrou chuť!