INZERCE
Brusinkové zelí
Staročeská klasika kterou si oblíbíte doma ke každému masu
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 ks hlávky středního modrého zelí
- 1 ks červené cibule
- 1 ks jablka nakrájeného šampion
- 100 g uzeného špeku
- 3 ks bobkový list
- 1 ks badyánu
- 200 ml jablečný džus
- 50 g cukr
- Sůl sůl
- 100 ml jablečný ocet
- 200 g brusinek s vyšším obsahem brusinek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Zelí si nakrouháme bez dřevnatého koštálu do misky a lehce nasolíme.
2. Krok
Vyškvaříme si špek na tuk spolu s jablkem, badyánem a bobkovým listem.
3. Krok
Nakrájíme zelí a přidáme jej do směsí vyškvařeného jablka a špeku. Podlijeme jablečným džusem, osolíme a necháme pod poklicí dusit okolo 20 minut.
4. Krok
Zelí by nemělo být rozdušené ale trochu na zkus.
5. Krok
Poté dochutíme jablečným octem, díky tomu zelí zkřehne. Přidáme brusinkový džem s vyšším podílem brusinek, sůl a cukr cukr podle chuti.
6. Krok
Servírujeme třeba ke kachně s bramborovými lokšemi.