Dýňové těstoviny
Tip na jednoduché zužitkování dýně
Ingredience
- 300 g těstovin
- 1 máslová dýně
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g creme fraiche
- 350 ml zeleninového vývaru
- kajenský pepř
- 1⁄2 čl mletého muškátového oříšku
- Tymián sušený
- sůl
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě a scedíme Dýni rozkrojíme napůl a odstraníme semínka Cibuli oloupeme a rozpůlíme, česnek oloupeme a dáme na plech spolu s dýní, poté pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme trochou tymiánu, pečeme na 180 stupňů (vrchní a spodní ohřev) cca 30 minut
Po upečení necháme dýni trochu vychladnout, odstraníme slupku a dužinu nakrájíme na kousky, rozmixujeme s cibulí, česnekem a zeleninovým vývarem do hladka
Dýňovou směs dáme na rozehřátou pánev, přidáme crème fraîche, promícháme, dochutíme muškátovým oříškem, kajenským pepřem dle chuti a dostatečně osolíme
Nakonec vmícháme těstoviny a podáváme ozdobené dle libosti například opraženými vlašskými ořechy, parmesanem, petrželkou
Dobrou chuť