INZERCE
Briošky - brioche

Briošky - brioche

Fantastické pečivo, vhodné jako sladká snídaně. Brioška, namazaná máslem a marmeládou s hrnkem teplého kakaa. Ty jsou upravené podle naší chuti, tak jak si je pamatuji z dětství.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Těsto

  • 500 g Hladká mouka Přidáno do
  • 4 pl krystalový cukr Přidáno do
  • 1 dl mléko Přidáno do
  • 134 dl Přibližně. voda Přidáno do
  • 12 dl olej Přidáno do
  • 1 ks žloutek Přidáno do
  • 2 pl Citronová šťáva Přidáno do
  • 2 pl Med Přidáno do
  • 1 Balíček Vanilkový cukr Přidáno do
  • 112 kl sůl Přidáno do
  • 21 g čerstvé droždí Přidáno do

Pro tření

  • 1 Bielok Přidáno do

K posypu

  • Celý) mák Přidáno do

Kromě toho

  • trochu oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Mouku, moučkový a vanilkový cukr, sůl dejte do jedné mísy a vše promíchejte lžící. Poté přidáme žloutek, olej, med, nabobtnalý kvásek (1 dl mléka + 21 g droždí + 1 KL cukru) a 1 dl vlažné vody, do které jsme dali 2 lžíce čerstvé citronové šťávy. Postupně přidáme zbývajících 75 ml vody. Z poloměkkého těsta vypracujeme vláčnější, spíše lepivé těsto. Poté si dáme do dlaně trochu oleje, poklepeme po celé ploše těsta a mastnou rukou těsto několikrát dokola prohněteme/přehneme :-). Pokud těsto rychle nasákne olejem, nalijte si do dlaně ještě trochu oleje. Z tohoto "vylití" bude těsto vzdušné a lehké :-) Těsto se pak vyklopí na povrch. Nakonec těsto přikryjeme a necháme na teplém místě 1 h kynout.

2. Krok

Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku a rozdělte ho na 8 stejných dílů. Každý díl těsta ještě jednou prohněťte do bochníku.

3. Krok

S bochníky pracujeme ihned. Každý bochník vyválíme na délku asi 12 cm a přeložíme do tvaru klasické briošky :-). Briošky položíme na plech s papírem na pečení trochu dál od sebe. Necháme je na teplém místě 20-25 minut kynout.

4. Krok

Když brioška vykyne, potřete ji bílkem a posypte mákem. Nakonec je vložte na 20 minut do trouby, kterou jste předehřáli na 190 °C. Je třeba je hlídat, protože v každé troubě se pečou trochu jinak.

5. Krok

Briošky jsou výborné čerstvé, ale nám chutnají více po několika hodinách, protože dobře vychlazené těsto získá trochu jinou konzistenci a chuť. Výborné jsou i druhý den. Velmi dobře chutnají samotné, ale fantastické jsou také s máslem a džemem. Skvěle se hodí ke snídani se sklenicí mléka, kakaa nebo s melasou :-) Vychutnejte si je i vy.

Briošky - brioche - krok přípravy 1
6. Krok

Další mé recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty