INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QF3eu14-LvUD7nzCbcRo/cc31ca0e642bd3f48488c65f8dadcf.jpeg)
Zdroj: Valentyna Gupalo's Images from Canva
Bramborové řízky
Bramborové řízky jsou skvělým pokrmem, který si zamilujete. Svou jemnou chutí okouzlí i ty nejnáročnější strávníky. Jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá, což oceníte při vaření pro celou rodinu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g brambor
- 1 ks vejce
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 ks česnekový stroužek
- 50 g strouhaného sýru (volitelné)
- sůl a pepř
- muškátový oříšek na dochucení
- olej na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Pak je nechte chvilku odstát, aby pustily šťávu.
2. Krok
Brambory vyždímejte, šťávu vymačkejte. Do brambor přidejte vejce, prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř a muškátový oříšek. Dobře promíchejte.
3. Krok
Pánvičku rozpalte a přidejte olej. Pak pomocí lžíce klademe na pánvičku malé placky a pressrovým dlaněma.
4. Krok
Bramborové placky zlatavě opečeme z obou stran. Na závěr můžete posypat strouhaným sýrem a nechat rozpustit.
5. Krok
Hotové bramborové řízky podávajte s kečupem nebo tatarkou.