INZERCE

Zdroj: Valentyna Gupalo's Images from Canva

Bramborové řízky

Bramborové řízky jsou skvělým pokrmem, který si zamilujete. Svou jemnou chutí okouzlí i ty nejnáročnější strávníky. Jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá, což oceníte při vaření pro celou rodinu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g brambor Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 ks česnekový stroužek Přidáno do
  • 50 g strouhaného sýru (volitelné) Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • muškátový oříšek na dochucení Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Pak je nechte chvilku odstát, aby pustily šťávu.

2. Krok

Brambory vyždímejte, šťávu vymačkejte. Do brambor přidejte vejce, prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř a muškátový oříšek. Dobře promíchejte.

3. Krok

Pánvičku rozpalte a přidejte olej. Pak pomocí lžíce klademe na pánvičku malé placky a pressrovým dlaněma.

4. Krok

Bramborové placky zlatavě opečeme z obou stran. Na závěr můžete posypat strouhaným sýrem a nechat rozpustit.

5. Krok

Hotové bramborové řízky podávajte s kečupem nebo tatarkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Dršťky

118 recepty

Rýže

176 recepty

Mascarpone

132 recepty

Nepečené

197 recepty

Vánoční

84 recepty

Celer

143 recepty

Saláty

267 recepty

Sušenky

20 recepty

Čočka

37 recepty

Čokoláda

314 recepty