INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Bramborové pirohy s bryndzou

Recept na vynikající bramborové pirohy s bryndzou, které jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky vařených brambor, a skvěle poslouží jako hlavní jídlo při rodinném obědě.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 350 g Hrubá mouka Přidáno do
  • 600 g Brambory Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 3 lžíce zakysaná smetana Přidáno do
  • 300 g Bůček Přidáno do
  • Slanina na opečení Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Vložte pirohy do osolené vroucí vody a vařte je asi 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

2. Krok

Brambory uvařte ve vodě se špetkou soli, pak je sceďte a nechte vychladnout.

3. Krok

Mezitím na pánvi opečte slaninu.

4. Krok

Brambory oloupejte a prolisujte je přes lis na brambory. Lisováním dosáhnete rovnoměrnější konzistence těsta. Část brambor si odložíme na náplň. Poté přidejte vejce, sůl, mouku a směs důkladně promíchejte.

5. Krok

Vypracujte těsto, vyválejte ho a vykrajujte pirohy. Já k tomu vždy používám kelímek od jogurtu, ale můžete použít i speciální vykrajovátko.

6. Krok

Z brynzy a zbylých brambor připravte náplň. Smíchejte ji a naplňte jí pirohy, poté je pevně uzavřete.

7. Krok

Vložte pirohy do osolené vroucí vody a vařte je asi 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

8. Krok

Mezitím na pánvi opečte slaninu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty