Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bramborové pirohy s bryndzou
Recept na vynikající bramborové pirohy s bryndzou, které jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky vařených brambor, a skvěle poslouží jako hlavní jídlo při rodinném obědě.
Ingredience
- 350 g Hrubá mouka
- 600 g Brambory
- 1 ks vejce
- 3 lžíce zakysaná smetana
- 300 g Bůček
- Slanina na opečení
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Vložte pirohy do osolené vroucí vody a vařte je asi 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Brambory uvařte ve vodě se špetkou soli, pak je sceďte a nechte vychladnout.
Mezitím na pánvi opečte slaninu.
Brambory oloupejte a prolisujte je přes lis na brambory. Lisováním dosáhnete rovnoměrnější konzistence těsta. Část brambor si odložíme na náplň. Poté přidejte vejce, sůl, mouku a směs důkladně promíchejte.
Vypracujte těsto, vyválejte ho a vykrajujte pirohy. Já k tomu vždy používám kelímek od jogurtu, ale můžete použít i speciální vykrajovátko.
Z brynzy a zbylých brambor připravte náplň. Smíchejte ji a naplňte jí pirohy, poté je pevně uzavřete.
Vložte pirohy do osolené vroucí vody a vařte je asi 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Mezitím na pánvi opečte slaninu.