Zdroj: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko
Bramborové kuličky
Bramborové kuličky jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Jsou ideální jako svačina nebo příloha k masu či rybě.
Ingredience
- 1 kg Brambory
- 2 ks Vejce
- 150 g Bramborová mouka
- sůl a pepř podle chuti
- Fritovací olej
- Fritovací olej
Nejnovější letáky
Postup
Brambory důkladně omyjte, oloupejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Z vlastní zkušenosti doporučuji uvařené brambory nastrouhat na jemném struhadle, aby vznikla hladká bramborová směs.
K vychladlým bramborám přidejte mouku a vejce a vše důkladně promíchejte. Vše by mělo tvořit pružnou hmotu, která se nelepí na ruce. Pokud je směs příliš lepivá, můžete přidat více mouky.
Ze směsi vytvarujte malé kuličky (o průměru asi 2 cm). To lze snadno a rychle provést navlhčením rukou vodou.
V hlubokém hrnci rozehřejte olej a na středním plameni smažte housky dozlatova a dokřupava. Nezapomeňte je smažit příliš dlouho, protože by mohly být příliš tvrdé.
Jakmile jsou kuličky usmažené, vyjměte je děrovanou lžící a nechte je okapat na papírové utěrce, abyste odstranili přebytečný tuk.