Zdroj: FB: Varenie je radosť
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s kysaným zelím
Tradiční a velmi oblíbené bramborové knedlíky plněné uzeným masem a kysaným zelím.
Ingredience
Knedlíky:
- 800 g Brambory vařené ve slupce
- 250 g hrubá mouka
- 1 kus vejce
- sůl
Masová náplň:
- 200 g Mleté vepřové plecko
- česnek
- Mletý černý pepř
- Kmín
- sůl
Dušené zelí:
- 1 čl cukr
- kysané zelí
- Přerostlá slanina
- cibule
- Mletý černý pepř
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Kysané zelí propláchněte.
Připravte základnu. Osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte cibuli a po chvíli i zelí.
Osolte a opepřete a vařte do změknutí.
Maso umelte nebo nakrájejte na co nejmenší kousky.
Prudce ji osmahněte, osolte a opepřete, a když se zatáhne, sundejte ji z plotny a přidejte prolisovaný česnek. Masovou náplň necháme vychladnout.
Při přípravě knedlíků je důležitý postup, vše je třeba připravit tak, abyste vypracovali těsto, naplnili ho náplní a hned uvařili. Brambory je třeba uvařit předem, nejlépe večer.
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. Když se vaří, osolte ji.
Uvařené a vychladlé brambory nastrouhejte na slupce, přidejte vejce, lžičku soli a mouku. Vypracujeme těsto, které se trochu lepí.
Těsto rozválejte na tloušťku asi 1 cm a vykrajujte kolečka.
Na každý kousek dejte lžíci náplně a zabalte.
Každý knedlík obalte v mouce.
Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte je asi 15 minut. V případě potřeby opatrně míchejte, zejména na začátku, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu hrnce.