INZERCE

Bramborové chipsy v troubě

Přichází zdravější, ale stále chutná alternativa k chipsům z obchodu - domácí chipsy pečené v troubě. Přeměňte své brambory na křupavé, zlatavé pochoutky jen za použití vaší trouby. Chipsy jsou veganské, bez lepku a bez pocitu viny, takže jsou ideální jako svačina, příloha nebo jako neformální pochutnání při sledování filmů s blízkými.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 větší brambory Přidáno do
  • 1 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200°C.

2. Krok

Začněte důkladným umytím brambor a jejich osušením. Nepelujte kůru.

3. Krok

Krájejte brambory na hranolky - asi 1 cm tlusté.

4. Krok

Vložte hranolky do hrnce a přelijte je právě dostatečně horkou vodou, aby byly pokryté. Přiveďte zpět k varu a snižte teplo na podusení po dobu 4 minut.

5. Krok

Opatrně sceďte vodu a nechte hranolky pár minut odpařit.

6. Krok

Rozložte brambůrky do jedné vrstvy na velkém pečicím plechu.

7. Krok

Přelijte olivovým olejem a důkladně promíchejte, aby byly všechny brambůrky pokryté.

8. Krok

Ochutnejte podle svých preferencí solí, pepřem a pokud chcete, posypte nějakými bylinkami.

9. Krok

Pečte v troubě asi 30-40 minut nebo dokud nebude zlatohnědá a křupavá. Nezapomeňte je v polovině pečení otočit.

10. Krok

Podávejte horké přímo z trouby pro nejlepší chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty