INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/J-H0CJyC1FVGnwGw8vdx/a56dd2edcfe7e304647aed1f09485b.jpeg)
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=j-MUMJeykmQ
Bramboráky
Bramboráky, české bramboráky, jsou bezpochyby součástí klasické české kuchyně. Voní po česneku a majoránce, bez nichž se recept neobejde. Jejich příprava je snadná a zaručuji, že si na nich pochutnáte!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g brambory
- 5 česnek stroužků
- sůl
- pepř čerstvě namletý
- 100 g hladká mouka
- 2 ks vejce
- 100 ml mléko
- 2 Lžíce majoránka čerstvé nebo lžíce sušené
- 250 g sádlo na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Brambory oloupejte, nastrouhejte na struhadle nahrubo a vymačkejte, abyste je zbavili přebytečné vody a škrobu. Přidejte k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijte mléko. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo v těsto.
2. Krok
Na pánvi rozpusťte sádlo, naběračkou vlijte do pánve bramborákové těsto a rozetřete ho ke krajům. Bramboráky smažte po obou stranách dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.