INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=j-MUMJeykmQ

Bramboráky

Bramboráky, české bramboráky, jsou bezpochyby součástí klasické české kuchyně. Voní po česneku a majoránce, bez nichž se recept neobejde. Jejich příprava je snadná a zaručuji, že si na nich pochutnáte!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g brambory Přidáno do
  • 5 česnek stroužků Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř čerstvě namletý Přidáno do
  • 100 g hladká mouka Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • 2 Lžíce majoránka čerstvé nebo lžíce sušené Přidáno do
  • 250 g sádlo na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Brambory oloupejte, nastrouhejte na struhadle nahrubo a vymačkejte, abyste je zbavili přebytečné vody a škrobu. Přidejte k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijte mléko. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo v těsto.

2. Krok

Na pánvi rozpusťte sádlo, naběračkou vlijte do pánve bramborákové těsto a rozetřete ho ke krajům. Bramboráky smažte po obou stranách dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty