Zdroj: 4kodiak from Getty Images
Boulettes de viande hachée (masové kuličky na francouzský způsob)
Tento francouzský recept na "Boulettes de viande hachee" je skutečnou lahůdkou a často ho připravuji pro svou rodinu a přátele. Lahodné masové kuličky v jednoduché, ale chutné omáčce jsou vždy hitem. Je to rychlý a snadný recept, který se skvěle hodí k různým přílohám - od salátů až po těstoviny. Smažené masové kuličky z mletého masa se kombinují s rajčatovou omáčkou.
Ingredience
- 500 g Mleté maso (smíšené)
- 1 jemné Nakrájená cibule
- 2 Lisované stroužky česneku
- 2 Tablespoon Drobky
- 1 vejce
- sůl a pepř
- 2 Tablespoon olivový olej
- 400 g Mučenková rajčata
- 2 KL Provensálské bylinky
- 1 Tablespoon Hořčice
Nejnovější letáky
Postup
Recept na francouzské karbanátky připravíte tak, že ve velké míse smícháte mleté maso, nasekanou cibuli, česnek, strouhanku a vejce. Směs dobře osolte a opepřete. Zjistil jsem, že nejefektivnější je zde použití rukou - umožní to lepší propojení ingrediencí a zajistí rovnoměrné rozložení chutí.
Ze směsi vytvarujte malé karbanátky a dejte je stranou. Já je dělám nejraději o velikosti golfového míčku, ale podle svých preferencí je můžete zmenšit nebo zvětšit.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Po rozpálení přidejte masové kuličky a smažte je ze všech stran dohněda. Dávejte pozor, abyste masové kuličky nepřeplnili - nechte jim na pánvi místo.
Do pánve přidejte scezená rajčata a provensálské bylinky. Tip: Aby omáčka nebyla příliš řídká, nechávám ji asi 15 minut vařit, dokud nedosáhne příjemné hustoty.
Po provaření omáčky přidejte hořčici a dobře ji rozmíchejte. Hořčice dodá pokrmu extra chuť, která ho skutečně doplní.
"Boulettes de viande hachee" nechte ještě 5 minut povařit a poté podávejte horké s libovolnou přílohou. Dobrou chuť!