INZERCE

Zdroj: Canva

Borůvkový cobbler

Tento klasický americký dezert připravovaný ze směsi ovoce je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g čerstvých borůvek Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 1 Lžíce kukuřičného škrobu Přidáno do
  • 1 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 150 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 80 g studeného másla (nakrájeného na kostičky) Přidáno do
  • 120 ml mléka Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

V míse smíchejte borůvky, cukr, kukuřičný škrob a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, aby se ovoce dobře obalilo cukrem a škrobem.

2. Krok

Mezitím si připravte těsto na cobbler. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.

3. Krok

Přidejte nakrájené studené máslo a rukama ho zapracujte do suchých ingrediencí, dokud nezískáte drobivou konzistenci. Postupně přilévejte mléko do těsta a míchejte.

4. Krok

Na dno pekáčku nebo zapékací mísy nalijte připravené borůvky.

5. Krok

Lžící dávkujte těsto na vrch borůvek, tak aby vznikl hrubý povrch těsta.

6. Krok

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů celsia asi 30-35 minut, nebo dokud těsto na vrchu nezezlátne a borůvky nezačnou šťavnatě bublat.

7. Krok

Hotový čučoriedkový cobbler nechte krátce vychladnout a servírujte ještě teplý. Podávejte samostatně nebo s kopečkem zmrzliny nebo šlehačky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty