Zdroj: Canva
Borůvkový cobbler
Tento klasický americký dezert připravovaný ze směsi ovoce je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle.
Ingredience
- 500 g čerstvých borůvek
- 100 g cukru
- 1 Lžíce kukuřičného škrobu
- 1 Lžíce citronové šťávy
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 80 g studeného másla (nakrájeného na kostičky)
- 120 ml mléka
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte borůvky, cukr, kukuřičný škrob a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, aby se ovoce dobře obalilo cukrem a škrobem.
Mezitím si připravte těsto na cobbler. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
Přidejte nakrájené studené máslo a rukama ho zapracujte do suchých ingrediencí, dokud nezískáte drobivou konzistenci. Postupně přilévejte mléko do těsta a míchejte.
Na dno pekáčku nebo zapékací mísy nalijte připravené borůvky.
Lžící dávkujte těsto na vrch borůvek, tak aby vznikl hrubý povrch těsta.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů celsia asi 30-35 minut, nebo dokud těsto na vrchu nezezlátne a borůvky nezačnou šťavnatě bublat.
Hotový čučoriedkový cobbler nechte krátce vychladnout a servírujte ještě teplý. Podávejte samostatně nebo s kopečkem zmrzliny nebo šlehačky.