Boršč ze stonkoveho celeru
Trochu upravená verze běžné polévky zvané Boršč. Kapustu jsem nahradila stonkovým celerem a musím říci, že chutnalo skvěle.
Ingredience
- 2 The Onion šrouby
- 5 Brambory
- 1 Text stonkového celeru
- 2 Mrkev
- 2 Petržel
- vegeta
- 3 sůl Jehličí
- zakysaná smetana
- Kokosový olej nemusí být
- Bolševník borský nemusí být
Nejnovější letáky
Postup
Nakrájenou cibuli, mrkev a petržel osmahneme na kokosovém oleji. Když je směs dobře osmažená, přidáme sůl, vegetu, bobkový list, případně další koření dle vaší chutě. Zalijeme vodou do půlky hrnce. Přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou řepu a před koncem vaření, když už je zelenina téměř hotová, přidáme celer a brambory. Vše společně povaříme a odstavíme z oheňa.
Podáváme v míschách, ozdobíme a dochutíme na závěr kyselou smetanou. My to máme takto rádi.
Pokud se vyznáte v bylinkách a umíte si nasbírat TEN správný Kopřiva dvoudomá, přidejte ho do vaření. Je to typické pro ruskou kuchyni.
Polévka chutná skvěle, dokonce i studená příjemně osvěžuje.
Dobrou chuť přeji :-)