INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Bochánek od babičky
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 500 g hladká mouka
- Štipka Sůl
- 110 g rozpuštěné máslo
- 150 g krystalový cukr
- 4 žloutek
- 50 g rozinky
- 50 g mandlí
- Nastrouhaná kůra z pomeranče
- 250 ml teplého mléka
- 25 g Pekařského droždí
- bal Vanilkový cukr
- Štipka Muškátový oříšek
- 1 pro tření vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
230 min.
1. Krok
Nejprve nastrouháme pomerančovou kůru, abychom ji mohli smíchat s rozpuštěným máslem, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a trochou soli.
2. Krok
Poté si připravíme kvasnice, které smícháme s trochou mléka a přidáme je do těsta zamíchaného z předchozího kroku. Jak mícháme, postupně přidáváme mouku, sušené hrozinky, muškátový oříšek spolu s mandlemi.
3. Krok
Důkladně promícháme a pokud bude potřeba, přidáme trochu mouky a těsto vypracujeme rukama, vytvoříme velkou 'buchtu', kterou budeme táhnout. Takto připravenou ji necháme kynout během následujících dvou hodin.
4. Krok
Po dvou hodinách těsto potřeme rozšlehaným vejcem, znovu necháme kynout a pečeme na 200C po dobu 25 minut, dokud těsto úplně nezhnědne.