INZERCE

Zdroj: rostislavsedlacek from Canva

Bezový likér

Domácí bezový likér, který chutná výborně.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 25 ks Základní květiny Přidáno do
  • 1 ks Citron Přidáno do
  • 1.2 l voda Přidáno do
  • 1 kg cukr Přidáno do
  • 0.7 l vodka Přidáno do
INZERCE

Postup

600 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme bazové květy. Odstraníme stonky a prozkoumáme květy, jestli v nich nejsou nějaký hmyz. Květy vložíme do větší skleněné nádoby.

2. Krok

Citron vápna omyjeme a nakrájíme na tenké kolečka, které rovnoměrně rozložíme mezi květy bezu.

3. Krok

Vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme cukr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Takto vznikne cukrový sirup, který necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

4. Krok

Ochladilý cukrový sirup přelijeme pryskyřníkovými květy s limetkou a nádobu utáhneme, například fólií nebo víkem.

5. Krok

Nádobu skladujeme na tmavém a chladném místě, ideálně ve sklepě, 2 dny. Během těchto 2 dnů směs občas promícháme.

6. Krok

Po 2 dnech přecedíme směs přes jemné síto nebo gázu do jiné nádoby. Můžeme ji ještě nechat projít kávovým filtrem pro dokonalou čistotu nápoje.

7. Krok

Do předem filtrovaného nápoje přidáme vodku, promícháme a nalijeme do sterilizovaných lahví.

8. Krok

Láhev uzavřeme a skladujeme na chladném, tmavém místě. Likér je hotový okamžitě, ale chuť se ještě zlepší, pokud ho necháme odležet několik týdnů.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty