INZERCE
Zdroj: Sinan Kocaslan from Getty Images Signature
Bezlepkový chléb z kukuřičné mouky
Bezlepkový chléb z kukuřičné mouky je vynikající volbou pro osoby s celiakií nebo citlivostí na lepek.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 500 g Kukuřičná mouka
- 1 kl Soli
- 1 kl Cukr
- 7 g Sušené droždí
- 500 ml Vlažná voda
- 2 pl Extra panenský olivový olej
- 2 pl Víno nebo jablečný ocet
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve smíchejte kukuřičnou mouku se solí a cukrem v míse.
2. Krok
V druhé misce smíchejte droždí s vlažnou vodou, aby se droždí aktivovalo.
3. Krok
Tekutou směs pomalu přidejte do suché směsi a vmíchejte olivový olej a ocet.
4. Krok
Těsto promíchejte a nechte ho asi hodinu kynout na teplém místě pod utěrkou.
5. Krok
Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.
6. Krok
Těsto promíchejte, přeneste na plech, uhlaďte a nechte ještě 15 minut odpočívat.
7. Krok
Kukuřičný chléb pečte asi 30 minut.