Zdroj: JRP Studio from Canva
Bezlepkové perníčky
Bezlepkové kořeněné perníčky, které jsou navíc bez lepku, takže si je může dopřát i kdokoliv s celiakií.
Ingredience
- 200 g bezlepkové mouky
- 1 Lžíce perníkového koření
- 50 g Mletých mandlí
- 1 lžička jedlé sody
- 100 g tmavého cukru
- 1 kus vejce
- 2 Lžíce medu
- 80 g masla
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravte suché suroviny. Mouku, perníkové koření, mandle a sodu smíchejte dohromady v míse.
V jiné míse smíchejte cukr, vejce, med a máslo. Mějte na paměti, že másla by mělo být měkké, nejlépe odstáté na pokojové teplotě.
Postupně přimíchejte suché suroviny do mokrých. Těsto zpracujte do hladka. Pokud by se vám zdálo příliš tuhé, můžete přidat lžíci mléka.
Z těsta udělejte kouli, zabalte do potravinářské fólie a nechte cca půl hodiny odpočívat v lednici.
Po vytažení z lednice vyválejte těsto na pomoučněném vále do tloušťky okolo 5mm a vykrajujte vámi oblíbené tvary.
Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 - 12 minut. Pokud máte rádi tvrdší perníčky, nechte je v troubě déle.
Po vyjmutí z trouby nechte perníčky vychladnout na mřížce.