INZERCE

Zdroj: JRP Studio from Canva

Bezlepkové perníčky

Bezlepkové kořeněné perníčky, které jsou navíc bez lepku, takže si je může dopřát i kdokoliv s celiakií.

INZERCE

Ingredience

porce
25
  • 200 g bezlepkové mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce perníkového koření Přidáno do
  • 50 g Mletých mandlí Přidáno do
  • 1 lžička jedlé sody Přidáno do
  • 100 g tmavého cukru Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 2 Lžíce medu Přidáno do
  • 80 g masla Přidáno do
INZERCE

Postup

85 min.
1. Krok

Nejdříve si připravte suché suroviny. Mouku, perníkové koření, mandle a sodu smíchejte dohromady v míse.

2. Krok

V jiné míse smíchejte cukr, vejce, med a máslo. Mějte na paměti, že másla by mělo být měkké, nejlépe odstáté na pokojové teplotě.

3. Krok

Postupně přimíchejte suché suroviny do mokrých. Těsto zpracujte do hladka. Pokud by se vám zdálo příliš tuhé, můžete přidat lžíci mléka.

4. Krok

Z těsta udělejte kouli, zabalte do potravinářské fólie a nechte cca půl hodiny odpočívat v lednici.

5. Krok

Po vytažení z lednice vyválejte těsto na pomoučněném vále do tloušťky okolo 5mm a vykrajujte vámi oblíbené tvary.

6. Krok

Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 - 12 minut. Pokud máte rádi tvrdší perníčky, nechte je v troubě déle.

7. Krok

Po vyjmutí z trouby nechte perníčky vychladnout na mřížce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty