Bezlepkové Palačinky
Palačinky bez lepku jsou skvělou alternativou pro ty, kteří trpí celiakií, nebo pro ty, kteří se snaží omezit příjem lepku v jejich stravě. Jejich příprava je velmi jednoduchá a chutě neodolatelné.
Ingredience
- 200 g bezlepkové směsi na pečení
- 400 ml mléka (lze nahradit rostlinným mlékem pro veganskou verzi)
- 2 velká vejce
- špetka soli
- 2 Lžíce cukru (může být nahrazeno medem nebo agávovým sirupem)
- Máslo nebo olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy vložíme bezlepkovou směs, sůl a cukr a dobře promícháme.
Přidáme vejce a začneme míchat. Během míchání postupně přiléváme mléko, aby se nám vytvořilo hladké těsto.
Těsto necháme odpočívat asi 10 minut, aby směs mohla nabobtnat.
Na pánev dáme trochu másla nebo oleje a rozehřejeme.
Pánev ponoříme do těsta tak, aby se těsto nalepilo na její dno do tenké vrstvy.
Palačinky smažíme na mírném ohni dozlatova z obou stran.
Hotové palačinky podáváme s oblíbenou polévkou, džemem, čerstvým ovocem nebo s čokoládovou polevou. Bezlepkové palačinky recept jsou na světě!