Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Bezlepkové noky se zelím
Chutné bezlepkové noky se zelím, které si vychutnají zejména ti, kteří nesnášejí lepek.
Ingredience
- 250 g Bezlepková mouka
- 2 kus Vejce
- špetka soli
- 500 g Kysané zelí
- 100 g Slanina
- 1 kus cibule
- Máslo pro přípravu
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte bezlepkovou mouku se špetkou soli.
Přidejte dvě vejce a vypracujte těsto. Je důležité, aby těsto nebylo ani příliš tekuté, ani příliš tuhé. Ideální je konzistence hustého jogurtu.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou slaninu a zatímco se pěkně rozškvaří, nakrájejte cibuli.
K pěkně rozškvařené slanině přidejte cibuli a osmažte ji dozlatova. Tento krok dodá našim nokům neodolatelnou chuť a vůni.
Přidejte kysané zelí, osmahněte ho se slaninou a cibulí. Když zelí pustí vodu, přidejte máslo.
Halušky vařte několik minut v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Hotové noky smíchejte se zelím a můžete je podávat.