Zdroj: AGfoto from Getty Images
Bezlepkové linecké cukroví
Tradiční linecké cukroví v bezlepkové verzi, kterou si mohou vychutnat i lidé s nesnášenlivostí lepku.
Ingredience
- 150 g Bezlepková mouka
- 50 g Mleté mandle
- 100 g moučkový cukr
- 120 g Máslo
- 1 kus vejce
- špetka soli
- marmeláda
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte bezlepkovou mouku, mleté mandle, moučkový cukr a špetku soli. Přidejte máslo pokojové teploty a vejce. Poté vše důkladně promíchejte.
Vypracujte hladké těsto (pokud se lepí, přidejte trochu mouky). Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho alespoň 1 hodinu odpočívat v chladničce.
Poté těsto rozválejte na pomoučené desce na tloušťku asi 3 mm. Vykrajujte kolečka - polovinu s otvorem uprostřed.
Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 10 až 12 minut, nebo dokud okraje koláčů nezezlátnou.
Po vychladnutí je potřete marmeládou a spojte jedno celé a jedno s dírou. Poté je posypeme moučkovým cukrem.