INZERCE
Zdroj: Canva
Bezinková marmeláda
Bezová marmeláda, kterou můžete podávat k pečivu, palačinkám nebo jako náplň do domácích koláčů. Je to také skvělý způsob, jak zužitkovat bezinky a zachovat jejich vitamíny pro zimní měsíce.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 800 g cukru
- 1 citron
- ½ litru vody
- černý bez
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Bezinky otrháme, zbavíme nepěkných kusů a důkladně opláchneme vodou.
2. Krok
Přeneseme je do velkého hrnce, přidáme vodu a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud nezměknou.
3. Krok
Poté plody propasírujeme přes jemné síto, abychom se zbavili semínek a kůže.
4. Krok
Výslednou šťávu vrátíme zpět do hrnce, přidáme cukr a šťávu z citronu a vaříme dalších 30 - 45 minut, dokud míchaním lžící nezačne marmeláda ztužovat.
5. Krok
Hotovou marmeládu rozlijeme do sterilizovaných skleniček, dobře zavřeme a necháme vychladnout.
6. Krok
Skladujeme v chladném a temném místě.