Zdroj: Joshua Resnick from Canva
Beroun Burger
Grill burger beroun je tradiční české jídlo s pikantním twistem. Burger je plněný šťavnatou hovězí placičkou, kvalitním sýrem, zeleninovou oblohou a speciální omáčkou, která dodá burgeru výjimečnou chuť.
Ingredience
- 600 g mletého hovězího masa
- 4 housky na burgery
- 200 g čerstvých listů salátu
- 2 velké rajčata
- 1 velká cibule
- 4 plátky kvalitního sýra (např. čedar)
- sůl a pepř dle chuti
- 1 Lžíce worcester omáčky
- 50 g majonézy
- 50 g kečupu
- 1 lžička Hořčice
Nejnovější letáky
Postup
Mleté hovězí maso vymíchejte se solí, pepřem a Worcester omáčkou a vytvarujte čtyři placičky.
Placičky opečte na grilu nebo v pánvi z obou stran do propečení.
Housky rozkrojte napůl a opečte na grilu či v toustovači.
Na spodní poloviny housky položte listy salátu.
Na salát následně položte placičku, na ni dáte plátek sýra a nechte jej rozpustit.
Poté přidejte plátky rajčata a cibule.
Omáčku připravíte smícháním majonézy, kečupu a hořčice.
Omáčkou potřete horní polovinu housky a položte na burger.
Burger podávejte horký.