Benedikt vejce
Skvělý recept na speciální snídani, který se hodí i na pozdní snídani. Pokud máte na přípravu snídaně trochu času navíc, určitě ho vyzkoušejte.
Ingredience
Holandská omáčka
- 4 ks Vaječný žloutek
- 2 čl citronová šťáva
- 0.3 čl sůl
- 0.3 čl cukr
- 125 g máslo
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
Vejce a ostatní
- ocet
- slanina
- 2 ks Větší vejce
- máslo
- Anglický muffin
Nejnovější letáky
Postup
Připravte holandskou omáčku. Připravte vodní lázeň a přidejte žloutky, citronovou šťávu, sůl a cukr. Dávejte pozor na teplotu, aby se vajíčka nezměnila v míchaná :). Šlehejte, dokud směs nezhoustne.
Máslo nakrájejte na 8 kostek. Přidejte kostky másla a míchejte, dokud se nerozpustí. Postup opakujte s každou kostkou másla.
Připravte ztracená vejce. Převařte vodu a přidejte trochu octa. Do menší misky rozklepněte například jedno vejce.
V hrnci vytvořte vodní vír a přidejte vejce. Vařte asi 3-4 minuty. Mezitím osmahněte slaninu.
Na opečený chléb (housku) přidejte trochu másla, osmaženou slaninu, vejce a holandskou omáčku. Ideální je použít tzv. englišské vdolečky - ty se ale špatně shánějí.
Můžete je ozdobit červenou paprikou, jarní cibulkou nebo čímkoli jiným.
Doufám, že si snídani užijete. Dobrou chuť.